IPL

De IPL behandeling worden gegeven met de “Adéna”. Dit apparaat heeft een uniek patent op de behandeling voor donkerdere huidtypes en een techniek waarmee blonde, witte en grijze haren verwijderd kunnen worden.

IPL staat voor Intense Pulsed Light. Je kunt IPL gebruiken om permanent te ontharen, rimpels te verminderen, couperose onder controle te houden en pigmentvlekken te verwijderen. Voor al deze behandelingen kunt u bij mij terecht.

Tijdens het permanent ontharen met IPL worden lichtpulsen op de huid toegepast. Deze lichtenergie wordt door het melanine (pigment) in de donkere haren en de haarwortel geabsorbeerd en wordt dan omgezet in warmte. Dit zorgt ervoor dat de kiemlaag wordt vernietigd. Hierdoor is er geen voeding van de haar meer mogelijk, de haar zal dus niet meer terug komen. Wel kan het zo zijn dat het lichaam, onder invloed van bijvoorbeeld hormonen, zelfstandig haren gaat aanmaken. Dit zal alleen nooit meer zijn dan 5% van wat het was.

De behandelingen zijn kort en geschikt voor elke huid, elke 2 seconden wordt er flits gegeven. Omdat de behandelingen kort zijn kunnen ze makkelijk gecombineerd worden met een andere behandeling. Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig, met tussenpauzes van 6 weken. Dit zijn gemiddelden voor het definitief ontharen, maar deze kunnen per persoon afwijken. 

Bent u benieuwd wat ik voor u kan doen, of had u graag meer informatie gewild? Stuur mij gerust een berichtje op 06-15365211, of vul het contactformulier in via de website. Als u gelijk een afspraak wilt maken kan dat via het het kopje Afspraak maken.