IPL

Welkom De IPL behandelingen worden gegeven met de “Adéna”. Dit apparaat heeft een uniek patent op de behandeling voor donkerdere huidtypes en een techniek waarmee blonde, witte en grijze haren verwijderd kunnen worden.

IPL staat voor Intense Pulsed Light. Je kunt IPL gebruiken om permanent te ontharen, littekens te bestrijden, rimpels te verminderen, couperose onder controle te houden en pigmentvlekken te verwijderen. Op het moment doe ik alleen permanent ontharen, maar ben zeker van plan om de rest ook te gaan leren!

Bij IPL worden lichtpulsen op de huid toegepast. Deze lichtenergie wordt door het melanine (pigment) in de haren en de haarwortel geabsorbeerd en wordt dan omgezet in warmte. Dit zorgt ervoor dat de kiemlaag wordt vernietigd, hierdoor is er geen voeding van de haar meer mogelijk, de haar zal dus niet meer terug komen. Wel kan het zo zijn dat het lichaam, onder invloed van bijvoorbeeld hormonen, zelfstandig haren gaat aanmaken. Dit zal alleen nooit meer dan 5% van wat het was.

De behandelingen zijn kort en geschikt voor elke huid, elke 2 seconden wordt er flits gegeven. Omdat de behandelingen kort zijn kunnen ze makkelijk gecombineerd worden met een andere behandeling. Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig, met tussenpauzes van 6 weken. Ik werk uitsluitend op afspraak. Een afspraak kunt u maken via de website onder het kopje Afspraak maken of via bovenstaande contactgegevens.

Sluit Menu